Kontaktsamtal

Nu är det dags att söka kontaktsamtal för Kontaktdagarna 2018. Sök till dina favoritföretag senast söndag den 3 december. Tisdag den 21 november kommer projektgruppen för Kontaktdagarna att stå i Lokstallarna för att svara på dina frågor och hjälpa till med din ansökan.

Vad är ett kontaktsamtal?

Ett kontaktsamtal är en chans för en student och en företagsrepresentant att knyta en närmare kontakt i en lugn miljö. Under 20 minuter får du som student möjlighet att ha ett enskilt samtal med en företagsrepresentant från ett företag som du är extra intresserad av. Samtalet hålls i mindre grupprum under Kontaktdagarna. Som student kan du använda tiden för att få veta mer om företaget, vilka karriärmöjligheter som finns och berätta om du söker trainee, sommarjobb eller heltidsarbete. Ett kontaktsamtal är inte en anställningsintervju, utan är oftast ett mer avslappnat samtal som ger studenter och företag en möjlighet att få en ostörd pratstund med varandra.

Hur söker jag?

Skapa profil

Ansökan till kontaktsamtal görs på minasidor.kontaktdagarna.se där du skapar en profil under ”Registrera dig som student”. Som medarbetare till Kontaktdagarna 2018 använder du samma profil som du tidigare skapat. Välj fliken ”Kontaktsamtal” och fyll i din ansökan.

Motivering och CV

I formuläret skriver du en motivering på max 400 ord samt laddar upp ditt CV. Motiveringen kommer skickas till samtliga företag som du söker och ska därför vara en generell beskrivning om dig själv och varför företagen ska vilja träffa dig.

Företag och kontaktsamtal

Alla företag som erbjuder kontaktsamtal finns listade. Du kan skicka din ansökan till åtta företag och kommer kunna tacka ja till max fyra stycken kontaktsamtal. Företagen väljer ut vilka studenter de vill träffa och meddelar sedan dessa.

Ansökningsperiod

Ansökan till kontaktsamtal öppnar måndag den 20 november och stänger söndag den 3 december 23:59.

Frågor?

Undrar du något om kontaktsamtalen eller ansökningsprocessen? Kontakta Daniel Haddad, kontaktsamtalsanvarig.

Nedan kan ni bläddra bland de företag som nu går att söka kontaktsamtal hos!