Kontaktsamtal

Vad är ett kontaktsamtal?

Ett kontaktsamtal är din chans som student att knyta en närmare kontakt i en lugn miljö med en företagsrepresentant. Under 20 minuter får du som student möjlighet att ha ett enskilt samtal med en företagsrepresentant från ett företag som du är extra intresserad av. Samtalen hålls i mindre grupprum under Kontaktdagarna.

Som student kan du använda tiden för att få veta mer om företaget, vilka karriärmöjligheter som finns och berätta om du söker trainee, sommarjobb eller heltidsarbete. Ett kontaktsamtal är inte en anställningsintervju, utan är oftast ett mer avslappnat samtal som ger studenter och företag en möjlighet att få en ostörd pratstund med varandra.

Ansökan till kontaktsamtal omgång 2

Den ordinarie omgången för studenter att söka kontaktsamtal har passerat men då fler företag har bokats sedan dess får ni studenter nu chansen igen. Passa på att söka kontaktsamtal i omgång 2, oavsett om du sökte i förra vändan eller gör det för första gången nu. Ansökningsperioden är 4-10 januari, så se till att söka i tid!

Ansökan sker via detta formulär och det är även här du kan se vilka företag som erbjuder kontaktsamtal i omgång 2. Passa även på att läsa mer om företagen här på hemsidan via vår utställarfunktion. I ansökan fyller du i dina personliga uppgifter och skriver en motivering till de företag du är intresserad av att ha kontaktsamtal med. Glöm inte att även lägga in ditt CV!

När ansökningsperioden är slut kontaktar vi företagen som sedan väljer ut studenter. Efter detta kontaktar vi dig om hur det gick i din ansökan, och ger dig de eventuella tider du blivit tilldelad till kontaktsamtal. Alla samtal kommer äga rum på Ekonomikum under mässdagarna 25-26 januari. Ta chansen och sök!

Frågor?

Om du har frågor kring kontaktsamtalen så får du gärna maila Linnea Björklund som har ansvar för kontaktsamtalen under mässan.