Events / Maria Lundqvist & Lisa Raasakka, Europeiska Investeringsbanken

Maria Lundqvist & Lisa Raasakka, Europeiska Investeringsbanken

Föreläsningen kommer att hållas av Maria Lundqvist och Liisa Raasakka. Maria har rollen som Innovation Finance Advisor på EIB:s kontor ner i Luxemburg och Liisa är Chef för EIB gruppens kontor här i Sverige. Maria och Liisa har lång erfarenhet inom allt ifrån investeringsstöd kring miljö och infrastruktur, bedömning av diverse start-up och scale-up projekt m.m. och all frågor du kan tänkas ha kring EIB:s arbete kommer du att kunna få besvarade. 

Europeiska Investeringsbanken är den Europeiska Unionens egna finansieringsinstitut och har som främsta uppgift att, i unionens intresse bevilja garantier och lån. Under föreläsningen kommer bland annat få en lite överblickande bild över av EIB är och gör, men också få lära dig mer vilken roll banken har när det kommer till att supporta morgondagens innovation runt om Europa. Ämnen så som AI, kvanttecknologier och blockchain kommer tas upp och hur dessa kan kopplas ihop till framtidens frågor kring miljö och hållbarhet. Det kommer även pratas om vilken viktig roll vi unga spelar i denna utveckling.

Om de fick ge ett tips till en student som ska ut i arbetslivet så trycker det på att det handlar om att hitta och leta efter jobb som känns rätt i hjärtat och som man brinner för, inte något som man bara tycker ser bra ut på CV:t.

Max antal deltagare: 95

Föreläsningen kommer att hållas på svenska.

Datum & tid:

Startar: 2021-11-18 13:00:00
Slutar: 2021-11-18 14:00:00

Plats:

Hörsal 2, Ekonomikum