Events / Sara Jonasson Ginters

Sara Jonasson Ginters

Sara Jonasson är egenföretagare inom jämställdhet, mångfald och inkludering. Hon kommer svara på: Hur inkluderande är teknikbranschen och hur kan jag välja en arbetsgivare som är bäst för mig? 

Sara Jonasson är utbildad statsvetare, som av en slump hamnade inom IT-branschen. Under 17 års tid arbetade hon för det amerikanska IT-bolaget Cisco. Sedan fem år tillbaka är hon nu egenföretagare och både föreläsare samt jobbar som konsult kring jämställdhet, mångfald och inkludering. Hon lägger vikt i att vara med och öka förändringstakten inom tech kopplat till jämställdhet, mångfald och inkludering och är en av samordnarna bakom #teknisktfel, teknikbranschernas metoo-upprop och har även skrivit en rapport om ämnet. Sara driver också en podd kallad Inclusion Impact. Som handlar om ledarskap och inkludering i tech.

Under föreläsningen får du veta mer om teknikbranchens utmaningar och möjligheter. År 2024 befaras det sakna 70 000 personer med IT och digital kompetens i Sverige. Redan nu står företag inför en stor utmaning med förbättring av könsfördelningen. Organisationerna ser att antalet kvinnor som söker till tech-branschen blir färre. Vad kan göras åt det? Och vad ska du tänka på när du väljer arbetsplats och arbetsgivare framöver?

Saras tips till en student som ska ut i arbetslivet är ” Välj arbetsgivare med omsorg, en som erbjuder en kultur och miljö i vilken du respekteras, uppskattas och där din fulla potential tas till vara. Och är du i en organisation där du inte mår bra, lämna den!”

Max antal deltagare: 95

Föreläsningen kommer att hållas på svenska.

Datum & tid:

Startar: 2021-11-18 10:00:00
Slutar: 2021-11-18 11:00:00

Plats:

Hörsal 2, Ekonomikum