Historia

Kontaktdagarna

Kontaktdagarna arrangerades för första gången år 1983 i syfte att öka interaktionen mellan företag och studenter för att i sin tur göra steget ut i arbetslivet enklare. Under två dagar i januari har mässan sedan starten besökts av spännande företag, inspirerande föreläsare och karriärsugna studenter. År 2018 flyttades mässdagarna till november. Idag är Kontaktdagarna Sveriges största arbetsmarknadsmässa för studenter inom ekonomi, systemvetenskap och medie- och kommunikationsvetenskap. Mässan som arrangeras av Uppsalaekonomerna är föreningens enskilt största projekt och sedan 2019 är Uppsala Systemvetare och Uppsala Medievetare medarrangörer.

Föreningen Uppsalaekonomerna

Föreningen Uppsalaekonomerna är en ideell studentförening och studentkår av ekonomstudenter, för ekonomistudenter vid Uppsala Universitet. Föreningen har över 2500 medlemmar varav cirka 350 är aktiva inom Uppsalaekonomernas olika projekt. Detta gör föreningen till en av Uppsalas största studentföreningar, och en av Sveriges största ekonomföreningar. Uppsalaekonomernas verksamhet är indelad i tre områden: fritid, framtid och studier där det främsta syftet är att bevaka och förbättra utbildningen vid Uppsala Universitet. Uppsalaekonomerna håller till på Borgen, ett stort rosa hus som ligger i Ekonomikumparken. Att vara medlem i Uppsalaekonomerna är det perfekta sättet för dig som student att komma i kontakt med näringslivet och att få en färgstark studenttid.

Uppsala Universitet

Uppsala Universitet är Sveriges första universitet – grundat 1477. Universitetet har omkring 40 000 studenter som syns, hörs och märks överallt i staden. Vid Uppsala Universitet bedrivs världsledande forskning och förstklassig utbildning till global nytta för samhälle, näringsliv och kultur. Här finns mångfald och bredd med internationell spjutspetsforskning inom nio fakulteter och ett stort utbud av utbildning på grund-, master- och forskarnivå.