Projektgrupp

Vad roligt att du hittat hit! Ansökan för Projektgruppen 2022 är nu stängd. Om du är intresserad av att jobba med oss öppnar vi senare i vår ansökan till koordinator. Är du nyfiken på vad projektgruppen sysslar med så kan du läsa om de olika posterna nedan. 

Projektet anordnas av Uppsalaekonomerna med Uppsala Systemvetare och Uppsala Medievetare som medarrangörer. Oavsett vad du pluggar är du välkommen att vara en del av projektgruppen! 

Kontaktdagarna 2022 består av totalt 19 projektmedlemmar som vill göra Kontaktdagarna till den bästa mässan någonsin! Tillsammans arbetar vi som ett team och som en del av projektgruppen kan du förvänta dig att ha otroligt roligt och lära känna många nya människor. Du får erfarenhet inom projektarbete, knyter nya kontakter med företag och får en värdefull merit till ditt CV. Du kan förvänta dig en otroligt givande och rolig utmaning!

 

 

Projektgruppen är uppdelad i 5 stycken olika grupper. Ledningsgruppen består av 7 personer: projektledare med budgetansvar, projektledare med företagsansvar, företagsansvarig, eventansvarig, marknadsföringsansvarig, mässansvarig och HR-ansvarig. Som en del av ledningsgruppen har du inte bara huvudansvar för ditt område, du bär även det största ansvaret för att gruppdynamiken ska fungera, samt närvarar på våra ledningsmöten varje vecka. Möten vars huvudfokus ligger på att löpande diskutera vad som görs, och vad som behöver göras i de olika grupperna.

Utöver Ledningsgruppen består projektet av följande grupper:

  • Företagsgruppen
  • Mässgruppen
  • Eventgruppen
  • Marknadsföringsgruppen

Hur många arbetstimmartimmar i veckan spenderar en projektgruppsmedlem åt sin post? Det varierar från post till post, där en del roller kräver mer tid. En uppskattning är runt 15 timmar i veckan som projektgruppsmedlem.

 

Företagsansvarig

Antalet medarbetare vi söker till denna post är: 1

Som företagsansvarig är du en del av ledningsgruppen och ansvarar för samordningen av arbetet i företagsgruppen. I företagsgruppen ingår fem personer med huvudansvar för företagskontakt, en person med huvudansvar för sponsring och en med huvudansvar för föreläsningar. Ditt huvudsakliga ansvar ligger inte bara i att ha en översiktlig syn på gruppens arbete och en bra sammanhållning utan även att bidra med motivation och pepp. Du är även en del i att tillsammans med gruppen genomföra arbetsuppgifter och arbeta aktivt mot de mål som vi tillsammans sätter upp för Kontaktdagarna 2022. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av företagskontakt eller sälj för denna roll, dock inget krav.

Företagskontakt

Antalet medarbetare vi söker till denna post är: 6

Som företagskontakt kommer du att ansvara för att kontakta företag gällande deras medverkan på mässan och vara del av företagsgruppen som du kommer att arbeta tätt tillsammans med. I dina arbetsuppgifter ingår även att fungera som en kontaktperson för de medverkande företagens representanter löpande under året. Som företagskontakt kommer du få en bra insyn i hur det är att samarbeta med företag samt knyta bra kontakter. Rollen innebär främst att kontakta företag genom telefon och det krävs att du är orädd, har tålamod och innehar en hög motivation att driva in företag till mässan.

Företagskontakt med sponsoransvar

Antalet medarbetare vi söker till denna post är: 1

I rollen som sponsoransvarig kommer du vara en del av företagsgruppen. Dina arbetsuppgifter inluderar främst att kontakta företag gällande sponsring för Kontaktdagarna. Sponsring är viktigt för många olika delar av projektet, och det kommer innebära ett nära samarbete med främst mässgruppen och eventgruppen. I mån av tid kommer du även att kontakta företag för att ställa ut på mässan. Likt företagskontakterna så är det bra om du är orädd, har tålamod och innehar en hög motivation för att driva in sponsring till projektet. 

Mässansvarig

Antalet medarbetare vi söker till denna post är: 1

Som mässansvarig är du en del av ledningsgruppen och samordnar allt arbete inför och under mässan. Detta innefattar många olika delar som att organisera uppbyggnaden av mässområdet, schema för logistiken under mässan och kontaktsamtal. Du kommer även att ha ansvar för att ha en överblickande helhetssyn på mässgruppens arbete och vara ett stöd för övriga gruppmedlemmar genom att peppa dem och bidra med energi under projektets gång. När mässan går av stapeln har du det yttersta ansvaret vilket gör att det är viktigt att du är strukturerad, noggrann och stresstålig.

Vice mässansvarig med hållbarhetsansvar

Antalet medarbetare vi söker till denna post är: 1

Som vice mässansvarig har du två huvudsakliga uppgifter. Du är dels ansvarig för att utveckla Kontaktdagarnas hållbarhetstänk inom projektets alla olika delar. Kontaktdagarna har blivit tilldelad ett miljöcertifikat och har som ambition att ligga i framkant bland Sveriges mässor gällande hållbarhetsarbete. Utrymme finns att på ett nytänkande och kul sätt fortsätta lyfta fram Kontaktdagarnas insats för miljön. Din andra huvudsakliga uppgift är att du har ansvar för loungerna som finns på mässan vilket gör att du kommer ha ett nära samarbete med mässansvarig men även övriga medlemmar inom mässgruppen.

Kontaktsamtalsansvarig

Antalet medarbetare vi söker till denna post är: 1

Som kontaktsamtalsansvarig är du främst ansvarig för att planera och organisera kontaktsamtalen som hålls under mässan. Ett kontaktsamtal är ett avslappnat samtal mellan en utvald student och en företagsrepresentant. Du är ansvarig för att organisera och utveckla dessa samtal samt hålla en löpande kontakt med de utställare som väljer att hålla kontaktsamtal. Du kommer även tillsammans med HR-ansvarig och copywriter ha ett huvudansvar för projektets kampanjer. Kampanjer innebär de event som sker i samband med ansöknings perioderna av koordinatorer, medarbetare och kontaktsamtal. Som kontaktsamtalsansvarig kommer du även att ha en nära relation med företagsgruppen.

HR-ansvarig

Antalet medarbetare vi söker till denna post är: 1

Som HR-ansvarig är du en del av ledningsgruppen. Du ansvarar dels för projektets rekryteringsprocesser och har ett internt ansvar för Kontakteriets välbefinnande. Den största rekryteringsprocessen är rekryteringen av de drygt 100 medarbetare som hjälper till och arbetar under mässan men även rekryteringen av projektets koordinatorer ingår i rollen. Du kommer även tillsammans med kontaktsamtalsansvarig och vår copywriter ha ett huvudansvar för projektets kampanjer. Kampanjer innebär de event som sker i samband med ansöknings perioderna av koordinatorer, medarbetare och kontaktsamtal.

Eventansvarig

Antalet medarbetare vi söker till denna post är: 1

Som eventansvarig är du en del av ledningsgruppen och har det övergripande ansvaret för att samordna och planera de evenemang som anordnas i samband med mässan och löpande under verksamhetsåret. Du har även ansvar för Kontaktdagarnas interna evenemang. Arbetet och planeringen inför eventen sker tillsammans med en till person och i posten ingår även ett tätt samarbete med sponsoransvarig och marknadsföringsgruppen. Som eventansvarig är du även ansvarig för att bidra med pepp till gruppen och vi ser gärna att du tycker om att ta ansvar, tänka nytt och planera ditt arbete.

Vice eventansvarig

Antalet medarbetare vi söker till denna post är: 1

Som en del av eventgruppen kommer du tillsammans med eventansvarig planera och fixa inför eventen innan och under mässan. Du har även ansvar för Kontaktdagarnas interna evenemang. I detta ingår allt ifrån att organisera frukosten på mässan, mingelkvällar och gasque. Vi ser gärna att du i denna rollen är kreativ och kan komma med nya idéer och perspektiv kring alla Kontaktdagarnas events.

Marknadsföringsansvarig

Antalet medarbetare vi söker till denna post är: 1

Som marknadsföringsansvarig är du en del av ledningsgruppen med ansvar för att samordna arbetet i marknadsföringsgruppen. Du är ansvarig för den löpande kommunikationen mellan samtliga grupper och medarrangörer för att strategiskt kunna koordinera vad som ska förmedlas genom våra sociala medier och hemsida. Du är även en del i det löpande arbetet inom marknadsföringsgruppen och ser till att understödja samtliga medlemmar med kreativitet, nytänkande och motivation. I rollen kan erfarenhet av photoshop eller liknande vara användbart, men det är inget krav.

Art Director

Antalet medarbetare vi söker till denna post är: 2

Som Art Director kommer du att ansvara för och arbeta praktiskt med all grafisk design som presenteras under projektets gång. Du ansvarar för att allt material ser professionellt ut och är grafiskt sammanhängande. Du kommer att ha en kreativ roll med samarbeten som berör samtliga grupper i projektgruppen. Vi ser gärna att du har förkunskaper i Illustrator och Photoshop eller andra relevanta program.

Copywriter

Antalet medarbetare vi söker till denna post är: 1

Som copywriter är du ansvarig för den skriftliga marknadsföringen på både svenska och engelska som sker löpande via våra sociala medier. Din roll innebär även att du agerar sekreterare under projektet. Din huvuduppgift är att sammanställa den information och de texter som ska publiceras på alla Kontaktdagarnas informationskanaler under året. Du kommer att ha ett nära samarbete med samtliga grupper men främst med Art Director och IT. Intresse kring dessa roller är meriterande då du kommer fungera som en hjälpande hand åt dessa poster. Du är en driven och kreativ person med fokus på att öka spridningen av Kontaktdagarna. Till dina arbetsuppgifter hör även att ansvara för kampanjerna tillsammans med HR- och kontaktsamtalsansvarig från Mässgruppen.

IT-ansvarig

Antalet medarbetare vi söker till denna post är: 1

Som IT-ansvarig är du ansvarig för den löpande uppdateringen och utvecklingen av hemsidan. Ansvaret gör att du har ett nära samarbete med samtliga grupper men också att du arbetar självständigt. På mässan har du även ansvar för allting som berör IT. Vi söker en person som gärna har erfarenhet av programmering och konstruktion av hemsidor och/eller applikationer.