Kontaktsamtal

Ett kontaktsamtal är en chans för en student och en företagsrepresentant att knyta en närmare kontakt i en lugn miljö. Under 20 minuter får du som student möjlighet att ha ett enskilt samtal med en företagsrepresentant från ett företag som du är extra intresserad av. Samtalet hålls i mindre grupprum under Kontaktdagarna. Som student kan du använda tiden för att få veta mer om företaget, vilka karriärmöjligheter som finns och berätta om du söker trainee, sommarjobb eller heltidsarbete. Ett kontaktsamtal är inte en anställningsintervju, utan är oftast ett mer avslappnat samtal som ger studenter och företag en möjlighet att få en ostörd pratstund med varandra.

Information in English

Hur söker jag?

Registrera dig på Mina Sidor

  1. Klicka in på minasidor.kontaktdagarna.se och gå vidare till fliken “Kontaktsamtal” som du hittar i menyn till vänster.
  2. Klicka på ansökningslänken under “Hur ansöker jag?”.
  3. Du kopplas vidare till Mina Sidor.
  4. Registrera dig på Mina Sidor genom att klicka på “Registrera dig som student”.
  5. Aktivera kontot genom att klicka på ”Aktivera konto” och skriv in den kod du får till din angivna mailadress.
  6. När kontot är aktiverat kommer du åt ansökan under fliken ”Kontaktsamtal” som du hittar i menyn till vänster.

Har du redan ett konto på Mina Sidor? Då är det bara att logga in så hittar du fliken “Kontaktsamtal” i menyn till vänster!

 

Fyll i ansökningsformuläret

Under fliken “Kontaktsamtal” hittar du ansökningsformuläret. Där hittar du även alla företag som erbjuder Kontaktsamtal under mässan. Du kan skicka in ansökan till max åtta Kontaktsamtal och du kan tacka ja till max fyra kontaktsamtal.

  1. Lista de åtta företag som du vill söka ett Kontaktsamtal hos.
  2. Motivera med max 400 ord om varför du ska bli vald till kontaktsamtal. Motiveringen kommer skickas till samtliga företag som du söker och ska därför vara en generell beskrivning om dig själv och varför företagen ska vilja träffa dig.
  3. Ladda upp ditt CV.
  4. Skicka in ansökan!

 

Besked

När ansökan är inskickad är det bara att VÄNTA på besked. När företagen fått in samtliga ansökningar kommer de gå igenom alla och välja ut de studenter de vill träffa för Kontaktsamtal. Sedan kommer vi i Kontaktdagarna att meddela dig via Mina Sidor ifall du blir erbjuden ett Kontaktsamtal. Det är därför oerhört viktigt att du håller dig uppdaterad på Mina Sidor och loggar in regelbundet för att inte missa att vi har kontaktat dig.

När du fått besked via Mina Sidor är det fritt fram att tacka ja till Kontaktsamtal du blivit erbjuden. Du kan tacka ja till max 4 kontaktsamtal!

Viktiga datum

Ansökan öppnar: 5 oktober

Ansökan stänger: 14 oktober

Mellan 22-28 oktober kommer du få besked på Mina Sidor om du blir erbjuden ett Kontaktsamtal. Var därför noga med att hålla dig uppdaterad där under dessa datum för att inte missa ett erbjudande.

Deadline att tacka ja till ett Kontaktsamtal: 28 oktober


Har du övriga frågor eller funderingar gällande Kontaktsamtal? Varmt välkommen att kontakta vår Kontaktsamtalsansvarig Julia på julia.althin@kontaktdagarna.se

If you have any other questions or concerns regarding Kontaktsamtal, don’t hesitate to contact Julia on julia.althin@kontaktdagarna.se