Kontaktsamtal

(English below)

 

Vad är ett kontaktsamtal?

Ett kontaktsamtal är din chans som student att knyta en närmare kontakt i en lugn miljö med en företagsrepresentant. Under 20 minuter får du som student möjligheten att ha ett enskilt samtal med en företagsrepresentant från ett företag som du är extra intresserad av. Samtalet hålls i mindre grupprum på Ekonomikum under mässdagarna. Som student kan du använda tiden för att få veta mer om företaget, vilka karriärmöjligheter som finns och berätta om du söker traineetjänst, sommarjobb eller heltidsarbete. Ett kontaktsamtal är inte en anställningsintervju, utan är oftast ett mer avslappnat samtal som ger studenter och företag en möjlighet att få en ostörd pratstund med varandra.

 

Information

 • Ansökan öppnar – Måndag 8 oktober kl 08.00 öppnar möjligheten att ansöka till kontaktsamtal via denna länk: https://signup.kontaktdagarna.se/

 • Publicering av företag – Varje måndag – 14 oktober – 21 oktober – 28 oktober – kommer fler företag att publiceras på portalen, bästa sättet att hålla sig uppdaterad är att följa oss på Facebook och Instagram.

 • Nyhet – Nytt för i år är att en del av företagen erbjuder kontaktsamtal på engelska. Mer information hittar du på hemsidan där du ansöker.
 • När – Kontaktsamtalen kommer att äga rum på Ekonomikum under mässan den 20-21 november.

 • Ansökan stänger – Ansökan för kontaktsamtal till Kontaktdagarna 2019 stänger måndag 4 november kl 23.59.

Ansökan

För att ansöka om kontaktsamtal gör du såhär:

 1. Gå till denna länk: https://signup.kontaktdagarna.se/

  a) Scrolla ner för att läsa om årets företag som erbjuder kontaktsamtal.

 2. Skapa ett konto med din mailadress och ett lösenord, tryck sedan på ”APPLY HERE”. Verifiera din mailadress genom den länk du fått skickad till din mail.

  a) Om du vill bli medlem på portalen Student Node (kostnadsfritt), som Kontaktdagarna samarbetar med, klickar du i rutan. Medlemskapet är helt frivilligt och håller dig uppdaterad om jobbmöjligheter i framtiden.

 3. Ladda upp ditt CV, tryck på ”nästa” och svara på frågorna.

  a) OBS! Vill du även ansöka om kontaktsamtal på engelska måste den engelska översättningen på CV:et ligga i samma pdf-fil som det svenska då man bara kan ladda upp ett(1) CV.

 4. Scrolla bland årets företag som erbjuder kontaktsamtal på Kontaktdagarna 2019 och bestäm dig för vilka företag du vill skicka din ansökan till.

 5. Du ansöker om kontaktsamtal hos ett företag genom att “likea” och sedan ladda upp det personliga brev du skrivit till det företaget.

  a) Som student kan du ansöka om kontaktsamtal hos max 8 företag.
  b) Som student kan du sedan tacka ja till max 4 kontaktsamtal.

 6. Håll utkik i din mail för instruktioner hur du tackar ja till de kontaktsamtal du blir erbjuden (14-17 november).

 

Besked

 • Företagen tar emot ansökningarna och väljer sedan ut de studenter de vill ha kontaktsamtal med

 • Om du blir vald så kommer du få veta det den 14-15 november och då kräver det att du aktivt tackar JA till detta samtal, instruktioner kommer på mail. Ett påminnelsemail kommer att skickas till dig. Du har sedan fram till 16-17 november på dig att tacka ja. Dvs – snabba svar!

 • Därefter kommer du få information om vilken tid och i vilket rum kontaktsamtalet äger rum.

 

Viktiga datum

 • Ansökan öppnar 8 oktober kl 08.00

 • Ansökan stänger 4 november kl 23.59

 • Svarstid 14 november – 17 november

 • Kontaktsamtal äger rum 20-21 november på Ekonomikum


Har du övriga frågor eller funderingar gällande kontaktsamtal?
Vänligen kontakta inte företagen gällande dessa frågor. Du är istället varmt välkommen att kontakta kontaktsamtalsansvarig Felicia på felicia.andersson@kontaktdagarna.se

If you have any other questions or concerns regarding career interviews, don’t hesitate to contact Felicia at felicia.andersson@kontaktdagarna.se

 

Information in English

Kontaktdagarna 2019 – Årets företag som erbjuder kontaktsamtal